Konsten att välja ett bra webbhotell

Att välja webbhotell är allt annat än en enkel uppgift. Det finns ett närmast obegränsat antal webbhotell och de flesta av dem har dessutom ett antal olika abonnemang att välja mellan. Föga förvånande anser varje webbhotell att just deras webbhotellsabonnemang är det bästa och det mest prisvärda.

Utgå från dina behov när du väljer webbhotell

Ett grundläggande tips när du ska välja ett webbhotell är att du utgår från dina egna behov. Avgörande är vad det är du ska göra på internet med webbhotellet. Det är en stor skillnad mellan att driva en mindre personlig blogg och driva en webbplats för e-handel med kanske tusentals transaktioner per dag.

En annan faktor som har betydelse för vilket webbhotell du ska välja är den programvara eller det script som du använder för att driva webbplatsen. Använder du till exempel WordPress ska du välja ett webbhotell som är specialiserat på WordPress och använder du Microsofts produkter ska du välja ett webbhotell som är specialiserat på Microsofts produkter.

Svenskt eller utländskt webbhotell

De största webbhotellen drivs från USA men de flesta av dem har servrar i Europa och vissa av dem även i Sverige. Du kan därför använda dig av ett amerikanskt webbhotell för att driva en svensk hemsida.

En avgörande fördel med de större utländska webbhotellen är deras support som är mycket kunnig och dessutom tillgänglig dygnet runt. Ofta kan du få svar inom ett par minuter när du stöter på problem. Nackdelen är att supporten är på engelska. Även om de flesta av oss behärskar engelska väl är det ofta enklare att förklara ett tekniskt problem på svenska.

Föredrar du att ha tillgång till en svenskspråkig support ska du använda dig av ett svenskt webbhotell. Detta begränsar ditt urval något, men det finns ett stort antal mycket bra och prisvärda svenska webbhotell att välja mellan. Ta dig därför tid och jämför de olika alternativen och var inte heller rädd för att starta med ett mindre abonnemang. Skulle det visa sig att det inte är tillräckligt kan du senare uppgradera ditt abonnemang. På webbhotell kan man hosta olika hemsidor, ett exempel är skönhetsakademin.se som är experter på Russian lips kurs Stockholm